top of page

A COVID csomag sokunknak hasznos lehet

click-2386.png

Óvja Önmagát és családját! Éljen a lehetőséggel!

Vegye igénybe egyedülálló szolgáltatásunkat! 

Koronavírus
Hogyan ellenőrizhetjük, hogy teljesen meg-gyógyultunk?

Ahogy a megbetegedés szakaszában mért vér-oxigén szint változásából lehet következtetni a vírusfertőzés előrehaladására, úgy a tünetmentes betegséget követő gyógyulás szakaszában is felismerhető a trend-változás, mely javuló tendenciát mutat. Ez jelzi a gyógyulás folyamatát. Amennyiben az értékek elérik a betegséget megelőző szintet akkor beszélhe-tünk teljes gyógyulásról.

Sportolók esetében különösen fontos, hogy a kihagyott edzési időszakot követően, csak a teljes gyógyulás után térjenek vissza az aktív terheléshez. Alapvető és fontos a tartósan helyreállt, megfelelő véroxigén szint elérése. A sportorvosi vizsgálatokat csak ezt követően érdemes elvégezni, ezzel csökkentve a betegség után kialakuló szövődmények kockázatát!

A betegségen akár tünetmentesen átesett sportolók körében végzett vizsgálatok igazolják, hogy az idő előtti terhelés következtében fokozottan fennáll a szí-vet érintő szövődmények kialakulásának esélye.

COVID
Hogyan ismerhetjük fel a betegséget, ha nincsenek tüneteink?

Hazai és Nemzetközi kutatások is igazolják, hogy a betegség a legtöbb embernél szinte tünetmentesen zajlik le, mégis lehetséges már a korai szakaszban felismerni, bizonyos élettani változások vizsgálatával.

A kezdődő alsó-légúti megbetegedések egyik mérhető jellemzője a véroxigén szint csökkenése, mely az elégtelen légzés következménye. A véroxigén szint rendszeres ellenőrzése, a mért adatok trendváltozásának követése lehetőséget ad az ilyen betegségek minél hamarabb történő felismerésére.

A PrivátDoktor rendszer véroxigén szint követésének eredménye az érintett páciensen túl a családorvos számára is hasznos információval szolgálhat.

Ezzel a szolgáltatással lehetőség nyílik egy esetleges betegség mielőbbi felismerésére, ez által a tovább-fertőzés megelőzésére, kockázatának csökkentésére!

bottom of page